Sticky

Steve Vai la Sala Palatului

Daca exista cineva pe care e obligatoriu sa-l asculti live si nu pe albume, ala e Steve. Dar musai sa ai si albumele din respect pentru el si, hai …pentru ca tot a facut reclama la spotul de merchandising.

Multa lume la Sala Palatului, oameni de toate varstele, de la copii pana la cei trecuti prin experienta vietii.

Pe unul din marii chitaristi ai lumii au venit sa-l vada si muzicieni romani si multa lume din showbiz: Dan Bittman, Valter Popa, Aurelian Dinca (Balaurul) si altii, cu siguranta.

La intrare totul a mers bine: acces usor si organizare buna. Astfel, la ora 20:oo multimea isi ocupase locurile si astepta cuminte pe Beverly McClellan. Aici este de mentionat ca artista finalista a “The Voice” si-a facut aparitia exact la ora 20:00 cum era programata reprezentatia ei.

Singurul regret in ceea ce priveste reprezentatia data de Beverly este acela ca totul s-a terminat prea repede. Au fost 15 minute intense si pline de emotie iar interpretarea “Purple Rain”, ei bine, nu cred ca as putea sa v-o descriu. A fost ceva special, pur si simplu a fost momentul ei, al unei artiste cu voce de aur ce trezeste admiratia oricui.

A urmat pauza si apoi s-a dezlantuit magia.

Steve a venit insotit de Jeremy Colson (tobe), Philip Bynoe (bass), Dave Weiner (chitara) si Deborah Henson (harpa electrica), toti muzicieni priceputi care au starnit aplauzele publicului.

Restul serii a fost plina de magie si sunete iesite din niste chitare care nu credeai sa scoata asa ceva decat daca vedeai cu ochii tai. Costumele pe care Steve le-a schimbat (printre care piesa de rezistenta a fost ceva ce aducea a combinatie sudor cu outfit-uri desprinse parca din universul Star Wars, luminat din cap pana-n picioare), miscarile pe scena, interactiunea cu publicul – cateodata mai glumet, alteori de o vanitate marca Steve Vai – luminile, toate astea au intregit un spectacol complet.

Si cum un spectacol al lui Steve nu poate trece fara sa vorbim de chitarele lui din familia Ibanez JEM Signature si, sa nu uitam de Emerald Ultra, care a fost “accesoriul” definitoriu al costumului luminat. Cum spunea cineva la spectacol:”parca as fi intr-un showroom cu instrumente muzicale, doar ca este mai mult de atat.”

Am avut parte atat de piese de pe “The Story Of Light” cat si de melodii cunoscute, precum “Whispering a prayer” sau “For the love of God”.

Finalul a adus multi copii si adolescenti in fata scenei, ingramaditi si cu mana intinsa, fie pentru a atinge chitara lui Steve, fie pentru a primi o pana de la artist.

Cu un “Multumesc” rostit in limba romana si cu promisiunea ca va reveni la noi, Steve si-a incheiat prestatia. Iar noi ne-am indreptat spre iesire avand inca in cap acordurile “For The Love Of God”.

Multumiri Emagic pentru ca ne-au adus pe Steve Vai si trupa lui exceptionala si publicului care s-a comportat exemplar.

 

About Cristian Mitroi

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes