Sticky

Krypton Unplugged sau cum poţi face un spectacol complet cu o voce, o chitară şi o violă

Mărturisesc că este prima cronică pe care am amânat-o puţin, fiindu-mi aproape imposibil să-mi găsesc cuvintele imediat după eveniment. Krypton ne-a demonstrat cum poţi face cu adevărat un spectacol impecabil, utilizând doar o chitară mânuită perfect de Eugen Mihăescu, o voce imensă cum este cea a lui Gabriel “Guriţă” Nicolau, dar şi o violă cu care misterioasa, dar extrem de talentata Lady in Black a completat de minune ceea ce a reprezentat o seară de muzică făcută din suflet pentru inimile norocoşilor prezenţi în Ageless Club.

Pentru cei care nu cunosc istoria formaţiei, Krypton a revenit în prezent la ceea ce reprezentau înainte de orientarea spre pop realizată odată cu venirea la microfon a lui Răzvan Fodor, o voce suficient de bună pentru publicul căruia i se adresa, dar nu destul încât fanii celor care au scos unul dintre cele mai bune albume autohtone – “Fără teamă” – să nu-şi dorească revenirea la stilul abordat iniţial.

Ce a însemnat acest concert Unplugged e cel puţin dificil de aşternut în cuvinte. Ca să înţelegi cu adevărat ce nebunie poate porni o voce căreia i se alătură vibraţia corzilor de chitară şi mângâierea aspră a arcuşului pe violă, trebuie să fii măcar odată acolo, în faţa scenei, fredonând “Fără teamă” din toţi rărunchii, aplaudând frenetic, fără să-ţi pese că eşti aşezat pe jos, alături de prieteni.

“Guriţă” nu cântă tehnic şi atât. Nu se aşează pe scenă doar pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit. El simte oamenii din încăpere, realizează cu ce suflete trebuie să se joace, îşi ponderează vocea şi trăirile, oferind în note muzicale atât cât simte că poate duce cel din faţa lui. Râde, glumeşte, te face să-ţi ştergi râzând lacrima ivită în colţul ochiului după o piesă grea. Nu ca tehnică, ci ca încărcătură emoţională. Pentru că este imposibil să pleci de la un concert Krypton fără să ai ceva schimbat în tine, un şurub prin cotloanele sufletului ce şi-a regăsit brusc capacitatea de a se răsuci fără probleme. Vocea lui te mângâie, te trezeşte, te întărâtă, pentru ca apoi să te liniştească din nou. Este imposibil să te lase indiferent. Te ia şi te transformă.

Chitara vine ca un veşnic partener al eroului din filme. Nu este niciodată pe locul doi, cum am putea crede, ci completează perfect vocea de la microfon. Eugen Mihăescu şi-a lăsat sufletul să curgă prin degete şi a vibrat odată cu corzile. A reuşit să smulgă zâmbete şi chiar să preia lumina reflectoarelor invizibile atunci când puncta atât de frumos anumite bucăţi de piese. A fost stâlpul pe care s-a sprijinit Gabriel şi cel care i-a dat forţa necesară în unele momente sau adăuga acel dram de sensibilitate în altele.

Dacă de la ei doi mă aşteptam deja la lucruri bune, o surpriză plăcută a fost apariţia pe scenă a celei denumită Lady in Black, o adevărată bombă de energie deghizată într-un trup micuţ, dar care lăsa să se întrevadă nervul acela atât de necesar celor care cântă cu sufletul. Deşi a stat aşezată, a fost oricum mai puţin statică. A adăugat cu succes partea de inedit în concertul Krypton Unplugged. Să asculţi piese ca ”Fără teamă”, “Încearcă să crezi”, “Poziţia de drepţi”, “Tatiana”, “Am crezut în ochii tăi” sau “Fetele cu ochii verzi” şi să rămâi surprins de cât de diferit pot suna în combinaţia asta de instrumente, dar totuşi atât de bine, e mare lucru. Şi am făcut asta datorită domniţei ce nu s-a lăsat mai prejos faţă de colegii de scenă, oferindu-ne şi partea ei de spectacol.

Publicul a fost alături de cei de pe scenă cu tot sufletul, au răsunat voci din sală alături de cea a lui “Guriţă”, au aplaudat frenetic şi au transpus nebunia unplugged în zâmbetele largi ce au rămas pe chipurile din încăpere până în momentul de final al concertului, înlocuite apoi de un soi de melancolie după ceea ce tocmai se încheiase. Nu m-am închipuit vreodată stând în faţa scenei, pe jos, cântând cât pot de tare, aplaudând alături de prieteni. Şi totuşi, un concert Krypton poate avea efectul acesta. Fie el şi unplugged. Cu atât mai mult am reuşit să absorbim vibraţiile trimise în valuri pe note muzicale. Tot ce mi-a rămas de făcut este să aştept cu nerăbdarea ascunsă-n călcâie, buricele degetelor şi plămâni să ajung la următorul concert Krypton.

About Andreea Laciu

4 comments

  1. Krypton Unplugged sau cum poţi face un spectacol complet cu o voce, o chitară şi o violă – http://t.co/Ahaj5zeH via @rocksoundsro

  2. ‘neaţa! Dacă aţi ratat link-ul, aflaţi de ce e musai să ajungeţi la un concert Krypton, fie el şi Unplugged. :) http://t.co/WshLXbpl + foto

  3. RT @Andreea_Laciu: Poate cel mai drag concert de până acum. :) – Krypton Unplugged http://t.co/kZJYjCxw via @rocksoundsro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes