Sticky

Sting revine la Bucureşti alături de Mike & The Mechanics şi James Walsh

În data de 31 iulie, Romexpo va găzdui concertul ce face parte din turneul lui Sting – Back to Bass, ca urmare a succesului avut anul trecut. Acesta va interpreta multe din cele mai cunoscute hituri ale sale, acompaniat de o trupă formată din cinci muzicieni.

Pe lângă cei 5 artişti care vor cânta alături de Sting- Dominic Miller (chitară), Vinnie Colaiuta (tobe), David Sancious (clape), Peter Tickell (vioara electrica) şi Jo Lawry (voce). - publicul român îi va vedea live şi Mike & The Mechanics şi James Walsh, cei care vor concerta în deschidere.

Turneul porneste în luna mai în America de Nord, iar în iulie ajunge în Europa, cu spectacole programate în Suedia, Franţa, Germania, Norvegia, Italia şi România. Concertul de la Bucuresti este organizat de Marcel Avram şi East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Sting este un personaj complex, fiind compozitor, interpret, autor, actor şi activist. Născut în oraşul englez Newcastle, mutându-se la Londra în 1977 pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers. Formaţia a lansat cinci albume, a câştigat şase Premii Grammy, iar în 2003 a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame.

Începând cu anul 1985, Sting a lansat 13 albume solo. Pentru a marca aniversarea a 25 de ani de carieră, Sting a lansat 25 Years, un box set de colecţie şi albumul The Best Of 25 Years. Sting 25, aplicaţia gratuită pentru iPad, onorată cu distincţia Cannes Lions la categoria Best Design/Aestetic în cadrul Cannes Lions International Festival of Creativity este disponibilă prin iTunes şi oferă acces la imagini din concertul aniversar de 60 de ani al artistului, plus interviuri, fotografii, videoclipuri şi multe altele.

Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume, atât alături de The Police, cât şi în cariera solo,  perioadă în care a câştigat încă 10 Premii Grammy, un Golden Globe, un Emmy şi a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

Mike & The Mechanics s-a format în 1984, la iniţiativa membrului fondator Genesis, Mike Rutherford. Trupa a pornit la drum cu doi solişti vocali: Paul Carrack şi Paul Young. Debutul discografic al trupei s-a produs în 1985, cu albumul intitulat Mike + The Mechanics, care a produs două mari hituri: Silent Running (On Dangerous Ground) şi All I Need Is a Miracle. În 1988, trupa a lansat The Living Years, un album care s-a bucurat de succes la nivel global şi datorită hitului omonim.

Au urmat alte două materiale de studio, Word of Mouth (1991) şi Beggar on a Beach (1995), care au sporit succesul trupei, transformând-o într-una dintre cele mai respectate şi apreciate trupe rock. Ambele albume au produs hituri de mare succes radiofonic, precum Word of Mouth, Over My Shoulder, Another Cup of Coffee şi Beggar On A Beach Of Gold. În 1996, trupa a lansat albumul Hits. în 1999, a intrat în studio şi a produs un nou material, cu titlul Mike & The Mechanics (cunoscut şi sub denumirea de M6, datorită faptului că este cel de-al şaselea album).

În iulie 2000, trupa îl pierde pe solistul vocal Paul Young, decedat în urma unui atac de cord. Activitatea trupei este imediat suspendată. Va fi reluată patru ani mai târziu, când trupa s-a regrupat sub denumirea oficială Mike + The Mechanics featuring Paul Carrack. După cum o arată şi denumirea, Carrack a căpătat un rol mult mai important în trupă, fiind acum singurul solist vocal, cântând şi la instrumente cu clape, asumându-şi chiar şi unele compoziţii. În această formulă, trupa lansează albumul Rewired (2004).

După o noua pauză indelungata, formaţia revine în 2010, cu o nouă echipă de muzicieni grupaţi în jurul liderului Mike Rutherford. Printre noii veniţi se numără solistul vocal britanic Andrew Roachford şi actorul, cântăreţul şi dansatorul canadian Tim Howar. Cu aportul acestora, trupa lansează un nou material de studio, intitulat The Road (2011).

De-a lungul timpului, numele Mike & The Mechanics s-a dovedit a fi o alegere potrivită, în contextul în care viaţa trupei a fost marcată de mai multe schimbări de componenţă, în jurul lui Mike Rutherford. În 2013, trupa este gata să mai scrie o filă de istorie, întorcându-se acolo unde îi este locul: pe scenă.

James Walsh este fostul solist vocal al trupei post-Britpop Starsailor. După aproape un deceniu de cântat în această formatie, James a luat decizia dificilă de a suspenda activitatea trupei pe termen nelimitat şi de atunci nu s-a mai uitat inapoi. A pornit în turneu cu Sheryl Crow şi apoi s-a apucat să scrie muzică alături de Suzanne Vega. Ajuns compozitor în puterea cuvântului, s-a bucurat de avantajele noului său statut, de creator de piese pentru alţi artişti, fapt ce l-a inspirat să compună muzică nouă şi pentru el. Alături de producătorul şi compozitorul Sacha Skarbek (cunoscut pentru proiecte derulate cu Duffy si Adele), James şi-a maturizat sound-ul, brut, dar în acelaşi timp, suficient de sofisticat.

La începutul lui 2013, James Walsh a lansat primul său EP solo, intitulat Time is Nigh, o reflecţie asupra ultimilor doi-trei ani din viaţa sa. Cu o chitară acustică şi câteva piese noi foarte bune, artistul este gata să se prezinte în faţa publicului din toată lumea.

Biletele se pot achiziţiona din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti), dar şi online, pe eventim.ro, iar primele 2000 de bucăţi din fiecare categorie au următoarele preţuri:

- Tribună/Pe scaune – 479.25 lei
- Golden Circle (promo) – 272.64 lei
- Silver Circle (promo) – 204.48 lei
- Acces general (promo) – 144.84 lei

După epuizarea celor 2000 de bilete din fiecare categorie preţurile vor fi următoarele:

Golden Circle – 340.8 lei
Silver Circle – 255.6 lei
Acces general – 181.05 lei

About Andreea Laciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes