Sticky

Joe Satriani – un privilegiu acordat Romaniei

Este o onoare si un privilegiu sa ai sansa de a fi prezent la un asemenea concert. Cu acest gand ar fi trebuit sa plece fiecare spectator prezent pe 20 mai la Sala Palatului.

Joe Satriani a fost la primul concert in Romania, show ce vine la scurt timp dupa lansarea celui de-al 14-lea album din cariera artistului, Unstoppable Momentum.

Sala Palatului a fost arhiplina. Numarul de locuri sunt undeva la 4060 iar cei veniti sa-l vada pe marele chitarist au depasit lejer acel numar. Erau spectatori asezati pana si pe treptele din sala.

Seara a fost deschisa de Nicu Patoi, Razvan “Lapi” Lupu si Adrian Ciuplea, adica Platonic Band. Berti Barbera, si el un membru al proiectului, nu a putut fi prezent.

Cei trei au cantat piese de pe cel mai recent album al trupei, “Sweet Little 6String”. O trupa frumoasa, cu muzicieni foarte buni, dar de care multi din sala nu au auzit pana acum. Sper doar ca publicul prezent la concert sa le cumpere albumul “Sweet Little 6String”, pentru ca merita.

Si a venit momentul. Satriani a urcat pe scena, interpretand magic piese, una dupa alta.

Putine au fost momentele in care a dialogat cu publicul, cateva multumiri dupa multe aplauze, prezentarea piesei “A Door Into Summer”  si prezentarea echipei care l-a acompaniat pe scena (Mike Keneally – clape, Bryan Beller – chitara bass şi Marco Minnemann – tobe).

Arsenalul lui Satriani a fost cam asa:

- Un prototip de Ibanez  JS2400 (the Muscle Car Orange JS2400- cum a declarat artistul pentru Guitarist Magazine) , sau poate chiar JS2410, chitara folosita inca de la primele melodii ale serii

- Ibanez JS2400   White , chitara lui principala, dupa cum spunea chiar el

- Ibanez Chickenfoot Blue Guitar JS2400

Joe-Satriani-Arsenal

Ce a putut scoate Joe din ele? Cum reuseste asta?  Sunt intrebari care nu-si au rostul. Cateodata e bine sa te bucuri de un concert fara sa iti pui prea multe intrebari, mai ales din acelea la care oricum nu vei gasi raspuns.

Cei care n-au inchis ochii pentru a intra intr-o lume a lor doar cu melodiile lui Satriani, au putut asista la un joc de lumini ce acompaniau acordurile artistului.

Dupa “Surfing with the Alien” pe scena s-a lasat tacerea. Reactia publicului o puteti asculta mai jos, ei primind mult doritul bis – “Crowd Chant”, “Summer Song” si  “Rubina”.

Minusuri: nu a fost “Crushing Day”.  La cum a decurs toata seara, nu isi au locul mofturile.

Din punct de vedere organizatoric, totul a fost bine, luand in calcul cei pese 4000 de spectatori. Un mic amanunt care m-a facut sa zambesc in pauza ce a urmat dupa Platonic Band, a fost momentul in care una din persoanele care asigurau securitatea evenimentului a oferit o invitatie unei tinere sosita tarziu si fara bilet doar pentru ca i-a placut zambetul ei. Bravo si sa vedem cat mai multe gesturi de acest fel.

A fost Joe Satriani in Romania pentru prima data. Si avem toate motivele sa ne mai dorim concerte cu marele chitarist.

 

About Cristian Mitroi

One comment

  1. Regret că nu am fost… :) RT @rocksoundsro Joe Satriani – un privilegiu acordat României http://t.co/PH3paR7cXE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes