Sticky

Megadeth – o organizare (mega)dezamăgitoare

Primisem cu nespusă bucurie vestea concertului Megadeth. Îmi doream de mult timp să-i văd live, dar nu am reuşit până acum. Locaţia părea şi ea una potrivită, pentru că un eveniment în aer liber va avea întotdeauna un plus de farmec în defavoarea celor organizate într-un club. Din păcate organizarea plină de hibe mi-a dărâmat pe rând toate speranţele.

Deschiderea a venit din partea celor de la Trooper, trupa românească care și-a clădit un fanbase solid de-a lungul timpului.

Megadeth-and-Trooper-Arenele-Romane-02

Celor de la Megadeth li s-a părut cea mai bună alegere pentru a deschide concertul lor, Trooper dovedind ce poate în deschiderea concertelor unor nume mari ale scenei rock mondiale. Ne-au plimbat prin mai toată discografia, fanii au fost entuziasmați până la a pune chiar și de un pogo. Un warm-up perfect pentru megafani.

Megadeth-and-Trooper-Arenele-Romane-49

Şi urmau cei de la Megadeth. Emoţiile mele erau deja la cote ridicate. O formaţie cu o istorie impresionantă şi care duce un întreg spectacol în spate, în pofida vârstei membrilor săi. Pentru mine Megadeth face parte din categoria “vinurilor muzicale”. Îi apreciez cu atât mai mult cu cât îşi menţin calitatea, deşi anii şi-au spus totuşi cuvântul. Şi atunci au început să apară problemele.

Megadeth-and-Trooper-Arenele-Romane-58Megadeth-and-Trooper-Arenele-Romane-70

Sunetul s-a auzit de la prost spre extrem de prost. Instrumentele acopereau vocea şi ceea ce ieşea din boxe părea un amalgam haotic, un amestec gălăgios, de parcă butoanele sunetistului o luaseră razna şi începuseră o revoluţie ad-hoc. Mi-a părut cu atât mai rău cu cât ceea ce vedeam pe scenă era o forţă rock, venită să facă spectacol. Nu păreau să dorească să o “lase mai moale”, ba dimpotrivă. Au fost şi piese clasice, dar şi melodii de pe cel mai recent album: Super Collider.

Megadeth-and-Trooper-Arenele-Romane-82

Dave Mustaine, veşnic elegantul solist, a fost extrem de comunicativ, anunţând că şi-a dorit să înceapă noul turneu mondial cu evenimentul din Bucureşti. Şi-a legat de microfon un tricolor, stârnind aplauzele publicului extrem de numeros, fanii reuşind de altfel să umple Arenele Romane. Singura problemă pe care aş semnala-o atunci când vine vorba de oamenii prezenţi în acea seară o reprezintă eterna problemă a regulii stabilite de organizatori: “copiii sub 7 ani au acces gratuit”. Nu este prima dată când se întâmplă asta, iar consecinţele mă întristează de fiecare dată. Părinţi inconştienţi care îşi ţin copiii lângă gard, ignorând complet efectele negative pe care le au instalaţiile de sonorizare asupra organismelor lor. Încă e proaspătă în amintire imaginea de la concertul Meshuggah, de la B’estfest 2012, atunci când doi băieţei plângeau lângă gard, iar părinţii lor erau prea ocupaţi să-i înveţe să dea din cap, în loc să realizeze ce rău fac. La Megadeth, în bucata de public în care mă aflam, erau nu mai puţin de 10 copii sub 7 ani. Dar, poate vor înţelege cândva şi organizatorii români că acea regulă de acces ar trebui interzisă. Există totuşi un timp pentru toate.

Megadeth-and-Trooper-Arenele-Romane-52 Megadeth-and-Trooper-Arenele-Romane-51

Alte probleme, mult mai urâte, au fost cele cu firma de pază. Cei de la Carpat Guard şi-au pus o pată atât de mare pe obraz încât cred că le va fi imposibil să scape ea. Dacă în partea în care mă aflam am avut de lucru cu un “domn” aflat într-o stare avansată de ebrietate şi care devenise agresiv, dar cei de la Carpat Guard au rămas impasibili, neuitând totuşi să mă atenţioneze să nu mai dau aşa “agitat” din cap lângă gard, am aflat apoi că fotografii au păţit ceva mai rău de atât. “Domnii” de la Carpat Guard habar n-aveau de regulile pentru presă. Au făcut ce au vrut ei în fotopit, loc amenajat pentru fotografi în care abia aveai loc să respiri și te împiedicai la tot pasul de gardul ce delimita spațiul de public. Pentru Trooper nu existau restricții la un anumit număr de piese, însă fotografii au fost scoși din pit după doar 2 piese. Problemele s-au agravat la Megadeth, pândarii neștiind că fotografii aveau dreptul să fotografieze 2 piese sau poate chiar nu stiau să numere. Au început să îmbrâncească fotografii după o piesă, neștiind că 2 (doi) nu înseamnă nicidecum 1 (unu). Din timpul piesei a 2-a, fotografii au fost evacuați ca niște delicvenți. Spațiu amenajat pentru presă (unde s-ar fi putut lăsa echipamentul foto) nu a existat. Fiecare s-a descurcat cum a putut.

Sper doar ca Project Events să nu mai colaboreze pe viitor cu acești Carpat Guard. Că tot a venit vorba de Project Events, un lucru de salutat este faptul că s-au putut face interviuri cu Megadeth. Nu prea vezi conferințe de presă sau interviuri pe la concertele organizate în București (interventiile Rock FM se exclud din start).

În concluzie, concertul Megadeth a fost unul pe care l-am aşteptat cu sufletul la gură, dar de la care am plecat dezamăgită şi dorindu-mi să-i revăd, dar în cadrul unui eveniment fără probleme. Formaţia încă are multe de spus în muzică şi ar fi păcat să nu ne bucurăm de prezenţa lor fără să fim nevoiţi să înghiţim gustul amar al organizării proaste.

Galeria foto Megadeth și Trooper o găsiți aici.

About Andreea Laciu

3 comments

 1. Din pacate ai mare dreptate din punctul de vedere al organizarii. as mai adauga comportamentul
  pandarilor la iesire cand au inceput sa impinga publicul spre iesire de parca erau vite nu oameni. p.s.
  nu am inteles ce e cu rockfm-ul. de ce ii excluzi din start? ei sunt mai cu motz? te contrazic,
  conferinte de presa inainte de concerte se fac mai mereu, ca nu ajung toti ziaristii sau nu afla e
  altceva.

  • Cristian Mitroi

   Este vorba de festivaluri si concerte ale internationalilor prin Bucuresti.
   Conferinte anuntate au fost la Alternosfera, Vita de Vie si multi altii. Rock FM se exclude pentru ca este primul partener de care au nevoie majoritatea organizatorilor de concerte rock.

 2. RT @rocksoundsro Cronică: Megadeth – o organizare (mega)dezamăgitoare http://t.co/KtrfQOuZ8l

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes