Sticky

Melechesh la Colectiv: au venit, au cantat, au placut

Pe 13 noiembrie ajungeam în Club Colectiv ca să văd la lucru Krepuskul, God și Melechesh. Dacă vă întrebați de ce nu am scris până acum, ei bine, este vorba de o combinație nefericită de factori: vineri am fost prins cu treburi, sâmbătă și duminică nu scriu din principiu, iar luni a venit din nou o zi aglomerată. Așa că, iată, ajung să scriu azi.

Pe Krepuskul îi văzusem deja nu cu mult timp în urmă, la Maximum Rock Festival. Și mi-au produs aceeași senzație. Adică o trupă solidă, cu un death-metal ca la carte, capabilă să pună rapid sângele în circulație. Cum nimic nu s-a schimbat, spun și acum că nu mi se pare că ar aduce ceva nou sau că ar avea o abordare care să ofere o altă tentă genului, însă ceea ce fac sună al naibii de bine. Păcat că de data aceasta oamenii din fața scenei s-au încălzit ceva mai greu, pentru că trupa a oferit o prestație serioasă. În sfârșit, nici rău nu a fost, însă se putea mult mai bine.

Nici pe God nu-i vedeam prima oară anul acesta, întâlnirea anterioară fiind la Metalhead Meeting. Întâlnire de care am fost dezamăgit mai ales prin prisma show-ului și a sunetului, pe alocuri de coșmar. Ei, lucrurile s-au schimbat. Sunetul a fost cât se poate de bun, deși nu mă așteptam la asta, iar show-ul făcut de God, care de altfel este același, m-a prins mult mai bine decât în aer liber, la Arenele Romane. Să spun că God-ului îi stă mai bine într-un club decât afară, pe o scenă mult mai mare? Nu, nu pot. Cert este că ceea ce am primit de la ei în Colectiv a fost cu mult peste ceea ce am primit la Arene. Și mă bucură mult, pentru că îmi doream asta. Un mare plus pentru public, pare-se trezit și el.

Melechesh nu sunt pentru prima oară în România. Mulți spun despre stilul lor că este “death metal priental”, însă aș spune că sunt mult mai multe influențe care pot fi regăsite în muzica prestată de asirieni. La bază am avut parte de un metal brutal, cu influnțe clar orientale, bazat pe teme care țin de foarte multe ori de ocultism. O prestație extrem de bună, aș spune eu, una care m-a făcut să mai ascult trupa și acasă, fundalul meu muzical fiind de obicei altul. Mi-aș dori să-i mai văd, iar pe ansamblu pot spune că și-au făcut treaba excelent, fără sincope și că publicul sosit acolo îi aștepta cu adevărat. Ceea ce mă face să cred că alegerea locului a fost cât se poate de inspirată. Altfel, dacă mă întrebați pe mine, deși au fost trupa care a cam zguduit seara, cu riff-uri pe care le simt și acum în piept, de data aceasta eu aș vota, strict afectiv, cu God. Dar asta nu înseamnă că voi rata și următorul show, în cazul în care mai trec pe-aici. Merită.

Evenimente neplăcute nu am văzut să fie, și nici nu mă așteptam, mai ales că o mare parte din public se cunoștea. În ceea ce privește condițiile, fiind pentru prima oară în Colectiv este mai greu să am o părere. Bine, la modul general, garderobă, servire ireproșabilă, toalete cât se poate de ok, spațiu, mese mari, la care poți sosi liniștit cu prietenii. Scena suficient de mare, sonorizarea, deși mă așteptam la altceva, pot spune că a fost bună, iar atmosfera spartană și cumva cu influențe industriale adaugă și ea ceva sare și piper în toată această combinație. La prima vedere m-am simțit ok, probabil așa va fi și data viitoare, așa că aș spune că am mai bifat un club în care nu am nici o problemă să revin.

About BogDan

Sunt un geniu. Egocentric, infernal și răsfățat. Sunt contestat și contestabil. Nu servesc meniuri din palmă și aștern în cuvinte strict ceea ce simt. Urăsc ipocrizia. Nu sunt tolerant și corect politic. Nu-mi iubesc țara. Cel mai important, dresez nervurile răsucite ale frazei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes