Sticky

Drumul spre Kavarna a trecut pe la Colectiv

Când vine vorba despre scena rock românească, părerile sunt împărțite. O parte dintre iubitorii genului se îndoiesc de faptul că aceasta ar mai avea un viitor, cealaltă parte vorbește cu sufletul la gură despre ea, dând exemple de trupe care urcă rapid și a căror prezență începe să devină pregnantă, oferind speranțe de viitor.

Cert este că vineri seara, pe scena de la Colectiv, nu s-a putut vorbi de absența unui viitor, ba dimpotrivă. Pe acea scenă pe care mai multe formații, cu o istorie mai mult sau mai puțin bogată, cu oameni mai vechi sau mai noi în domeniu, au urcat cu speranța că puțin mai încolo, la vară, vor reprezenta România la festivalul din țara vecină, de la Kavarna, unde au prilejul de a evolua sub același cer cu Twisted Sister, UFO, Unisonic, Kamelot, Candlemass, Within Temptation sau Hammerfall.

Rând pe rând au urcat pe scenă Secret Society, Salmastra, Tanin, Ataria, An Theos, Marchosias, Aeon Blank, Simbolic, Shifting Sands și Hatemode. Nu am să spun nimic despre prestațiile lor luate separat, și nu am să dezvălui nici măcar care au fost alegerile mele personale, și fac asta din motive strict obiective, atât profesional, cât și uman.

Ce pot spune este însă că fiecare dintre cei care au cântat pe scena din Club Colectiv s-a străduit să dea tot ce poate. Unii au fost mai marcați de emoții, dar au încercat să acopere asta prin energia cu care au abordat clipa, alții, cu o experiență de scenă ceva mai mare, au făcut vizibil acest lucru și și-au tratat momentul aproape de excelent. Nu este decât un exemplu al faptului că experiența și impetuozitatea coexistă fără probleme și că zilele care vin ar putea să fie fericite din acest punct de vedere. Am remarcat câteva personaje care nu au părăsit vreo clipă locul din fața scenei, bucurându-se de fiecare clipă de muzică timp de ore întregi, iar afară grupulețele formate se schimbau la fiecare 10 minute, în sensul în care cei adunați acolo treceau de la unul la altul, iar asta ne arată că și la nivel de public acea scenă pe care o deplângem…există. Poate uneori este mai mică decât ar trebui, poate uneori reacționează mai anemic decât am vrea, dar este acolo.

Desigur, nu au lipsit oamenii pe care te aștepți să-i vezi la fiecare concert. Se știu ei cine sunt și trebuie să le mulțumesc, pentru că văzându-i am siguranța faptului că lucrurile nu se vor opri aici.

Din punct de vedere organizatoric nu cred că sunt lucruri de reproșat. Programul s-a respectat, desigur, minus-plus 10-30 minute, ceea ce oricum nu contează. N-au fost probleme cu accesul, la ieșire lista de vot a apărut automat în fața mea iar fetele m-au ajutat rapid să identific cele trei formații, pentru că aveam mici probleme legate de lumină. Și mai consider că gazda, Club Colectiv, a fost varianta perfectă pentru seara de “Road To Kavarna”, iar lucrurile au mers și din punctul ei de vedere mai bine ca niciodată.

Sunetul…aici lucrurile sunt discutabile, pentru că din anumite părți ale clubului se auzea mai puțin fericit, dar cred că asta este o meteahnă de care suferă cam fiecare loc prin care călcăm. Cert este că nu am auzit foarte multe păreri negative la adresa sa, ceea ce mă face să cred că imaginea de ansamblu este aceea pe care mi-am format-o: deși m-am temut de sunet, de data asta chiar a fost bun. La recitalurile celor de  la Truda și Kempes nu am mai putut să stau, însă am înțeles ulterior că au fost și ele excelente și se pare că “vocea lui Kempes se auzea din intersecție”, așa că sunt mulțumit, cartierul a primit și el puțină cultură de profil.

De final…le urez baftă tuturor celor prezenți acolo, aș vrea ca toți să cânte la Kavarna, însă din nefericire asta nu se poate. Sper ca anul viitor prezența să fie măcar aceasta, iar seara care va decide cine merge în țara vecină să fie una cu o atmosferă măcar ca aceea care a fost vineri în Club Colectiv.

Felicitări pentru organizatori și pentru toți cei care au participat la ea. A ieșit bine!

Să ne auzim cu bine de la următoarea cântare.

About BogDan

Sunt un geniu. Egocentric, infernal și răsfățat. Sunt contestat și contestabil. Nu servesc meniuri din palmă și aștern în cuvinte strict ceea ce simt. Urăsc ipocrizia. Nu sunt tolerant și corect politic. Nu-mi iubesc țara. Cel mai important, dresez nervurile răsucite ale frazei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes