Sticky

Kenny Garrett la Bucuresti: de la Miles Davis la Chick Corea

Faimosul saxofonist american Kenny Garrett sosește la București, pentru a susține un concert la Sala Radio, în data de 14 mai.

Probabil unul dintre cei mai versatili interpreți contemporani de jazz, Kenny Garrett va susține un recital care va trece prin funk, ritmuri orientale, salsa sau soul, toate interpretate cu nota personală a celebrului muzician. De la piese de pe cel mai recent album Pushig de World Away până la celebra Happy People, concertul de la București va conține a trecere în revistă a carierei lui Kenny, un artist cu o istorie personală și muzicală impresionantă.

Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă și alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard  sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei, spune artistul.

Decisivă pentru formarea muzicianului cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.

 

            Kenny Garrett, despre experiența Miles Davis:

 

Am fost în trupa lui Miles Davis aproximativ cinci ani. Cred că această etichetă va rămâne mereu acolo. Au fost de cinci ani din viața mea, singura conjuctură muzicală în care am rămas mai mult de un an. Și au fost cinci ani minunați. Unii oameni au ajuns să îmi cunoască muzica prin Miles și așa au ajuns să vină la concertele mele. Este o parte din istoria mea și sunt mândru de asta.

Cel mai recent album al artistului, care se va auzi și la concertul de la București, poartă numele de Pushing de World Away și pe lângă nenumărate recenzii pozitive are la activ și o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

Albumul este unul variat, așa cum ne-a obișnuit artistul, și conține piese ca Hey, Chick – dedicată lui Chick Corea, Chucho’s Mambo – viziunea lui Garrett despre cum ar fi sunat o colaborare cu Chucho Valdés sau Brother Brown, un salut muzical dedicat lui Donald Brown, prietenul și co-producătoului lui Kenny.

Hey, Chick surprinde acel ritm din sudul Spaniei sau din Maroc și e o piesă pe care mi-am imaginat că ar putea să o cânte Chick, o piesă interesantă, cu care s-ar putea identifica.

Chucho’s Mambo este viziunea lui Garrett pe ritm de sala despre o colaborare muzicală cu legendarul Chucho Valdés:

Am încercat de mai multe ori să lucrăm împreună, dar nu am reușit să obțin o viză pentru Cuba. Eu și Chucho avem aceeași zi de naștere, adaugă mândru artistul.

În piesa Brother Brown îl putem auzi pe Kenny Garrett la pian, într-o interpretare melodioasă și calmă a unui tribut adus prietenului și confidentului său Donald Brown, care este și coproducătorul albumului.

În cadrul concertului de la București, Kenny Garrett va fi secondat de un line up ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter şi pe percuţionistul Ruby Bird, toți prezenți și pe albumul Pushing the World Away.

Un veritabil showman, Kenny promite o experieță unică: Când cânt, încerc să creez o legătură cu publicul. Încerc să îi port într-o călătorie, și nu doar una spirituală. Vreau ca oamenii să plece acasă cu ceva de care să își amintească, ceva ce a însemnat o experiență pozitivă pentru ei.

 

Bilete se pot cumpăra din rețelele Eventim.ro și IaBilet.ro.

 

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions

Eveniment recomandat de Magic FM

Susținut de Adevărul și Dilema Veche

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1573767569565546/

Date ale turneului Kenny Garrett, în România:

11 mai – Kenny Garrett Quintet – Teatrul National Cluj-Napoca 

12 mai  – Kenny Garrett Quintet – Casa Studentilor Timisoara 

14 mai  – Kenny Garrett Quintet – Sala Radio București

 

 

 

 

About BogDan

Sunt un geniu. Egocentric, infernal și răsfățat. Sunt contestat și contestabil. Nu servesc meniuri din palmă și aștern în cuvinte strict ceea ce simt. Urăsc ipocrizia. Nu sunt tolerant și corect politic. Nu-mi iubesc țara. Cel mai important, dresez nervurile răsucite ale frazei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes