Sticky

A mai ramas o luna pana la seara progresiva a verii

Fix peste o luna incepand de astazi ne vedem cu totii in incinta celui mai prietenos club din capitala pentru o seara progresiva moderna alaturi de Phi (Austria), Mindcage Escape si Axial Lead.

Pe 28 august, Question Mark gazduieste un concert organizat de ProgSphere in colaborare cu Jurnal Rock asa cum v-ati astepta sa fie: progressive si captivant.

Austriecii de la Phi sunt in plin turneu iar impreuna cu Axial Lead si Mindcage Escape pun la cale un live memorabil plin de “complicatii” muzicale si sonoritati demne de alinat auzul.

Combinand intr-un mod inedit elemente specifice prog-ului old school precum aducerea clapelor in peisaj, cu specificul instrumental al post rock-ului, Phi garanteaza o calatorie in lumea experimentelor greu de uitat. Pana in prezent trupa are la activ patru materiale discografice: “For the love of ghosts”, “The deflowering of reality”, “Years of breathing” si “Now the waves of sound remain”, iar pe perioada verii este pornita intr-un turneu de amploare care include deja peste 20 de concerte.

Axial Lead este un triumf al inventivitatii si al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric si vizual, care ne creeaza de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o noua lume, cu personaje fictive sau cat se poate de usor de regasit in oricare dintre noi, care se lupta cu monstri pe cat de metaforici, pe atat de ancorati in realitate. Axial Lead promite o calatorie memorabila prin universul gandurilor lor prin care, atipic, se tese o panza in care iti prinzi urechile in mod constient, si in care vei descoperi toate elementele unui prog de exceptie: o voce calda, pliabila pe orice schimbare de ritm, solo-uri si riff-uri care incorporează mii de influente si o evolutie armonica care te transforma intr-un prizonier benevol. Concertele lor live sunt rapid ridicate la nivelul de unice pe plaiurile noastre de catre ascultatori.

Mindcage Escape a fost intemeiata in 2012 in Bucuresti si este adepta sonoritatilor progressive metal, cu influente din diverse alte genuri, formatia descriindu-se ca fiind impotriva etichetelor de orice fel, din dorinta de a putea experimenta liber. In 2014, trupa a lansat primul EP din cariera, “Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani si de critica de specialitate. Mindcage Escape deschid calea catre progressive-ul experimental ce va acapara Question-ul printr-o energie molipsitoare care conciliaza genuri de metal felurite printr-o singura constanta: progressive-ul.

Open doors: 20:30
Ora de incepere a concertelor: 21:30
Support trupe: 15 RON (biletele pot fi achizitionate online de pe http://eventbook.ro/event/concert-phi-austria-question-mark, din librariile Kyralina si Anthony Frost sau din club, inclusiv in ziua evenimentului).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/706889856100214/

Programul complet va fi anuntat in curand.

QUESTION MARK – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)

 

About Cristian Mitroi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes